mindre än en vecka kvar..


Om en vecka sitter jag på ett flygplan påväg mot mitt äventyr. Spännande! Jag hoppas verkligen att de erbjuder roliga filmer och dylikt på planet. 29 h flygresa är inget att leka med.. Jag som tyckte att 8 h till New York i våras var jobbigt! Nåväl, jag reser ju mot något roligt både dit och när jag ska hem. Så jag får motivera mig med det!

Just nu är jag jättesjuk vilket är väldigt frustrerande. Jag har feber, ont i magen och är allmänt hängig. Det är samma sjukdom som jag haft återkommande i hela mitt liv men det är ingen "tröst". Det enda positiva är att jag vet att det går över men det är lika uttömmande psykiskt och fysiskt varenda gång.

Även om jag aldrig vill vara sjuk så känner jag mig ändå tacksam att dett kom nu och inte när jag ska resa. Eller under tiden jag är på Nya Zeeland. Som tur är så har jag nu mycket längre perioder mellan mina feberattacker än när jag var liten. Vilket får mig att hoppas att detta förhoppningsvis är sista gången för i år som jag behöver gå igenom det här..

Jag hade gärna spenderat min tid en vecka innan avfärd på något annat än detta men just nu inser jag att jag enbart bör koncentrera mig på att bli frisk. Jag har varit duktig på packningsfronten innan febern bröt ut så det känns väldigt tacksamt just nu.

Ser jag framåt mot min resa så känns det fantastiskt spännande och nästintill overkligt att jag nu äntligen är påväg mot Nya Zeeland! Jag finner det svårt att greppa att jag kommer att spendera min höst i ett annat land. Utan Anders dessutom. Jag vill inte tänka på när vi ska säga hejdå..  Men tänk så roligt det kommer bli när jag kommer hem med alla upplevelser och minnen och få krama om Mamma, Pappa och Anders på Arlanda den 11 december!

Jag funderar mycket på hur Jill och Frans kommer att vara och hur det är att bo hemma hos dem. Kommer de ha regler? Är de pratiga? Hur kommer deras hus se ut? Hur kommer "mitt" rum se ut? Vad bjuder de på för mat? Sedan "kommer jag på" att jag dessutom ska plugga där nere och då kommer alla nyfikna tankar kring hur skolan kommer att vara, lärarna, mina klasskamrater.. Hur ser Auckland ut? Hur ser Nya Zeeland ut? Vad kommer jag få uppleva?

Några av dessa frågor kommer jag att kunna besvara om ca 9-10 dagar. Oj så roligt!

Nu ska jag bädda ner mig i soffan och se på film. Nästa gång jag skriver här så befinner jag mig på andra sidan jordklotet! 



Detta inlägg är härmed publicerat i min dagbok på
resedagboken.se. Där hittar nu mig under aliaset: Alicias.
Där kommer jag huvudskligen att skriva om min resa men min tanke är att jag även kommer att använda min blogg. Främst kanske till lite mer "privata" inlägg som släkt inte nödvändigtvis behöver läsa =)

Nu ska jag se på någon sorts film. Det är fantastiskt trevligt att ha en pojkvän som gillar att köpa DVD-filmer! Särskillt uppskattat av mig när jag är sjuk. Självklart skulle jag gilla Anders lika mycket även utan denna egenskap, hihi.
Nu ska jag krya på mig.