Virrvarr


Just nu så sitter jag och väntar på att klockan ska gå lite snabbare. Jag ska in till stan vid 10 och gå på synundersökning. Det vore lite roligt att ha glasögon trots allt. Om jag kan hitta några snygga. Men först så får vi se hur det går, om jag ser något.
Imorse så vaknade jag strax innan kl 7 av att pappa låste ytterdörren. Jag måste ha sovit väldigt ytligt då för att vakna av ljudet till en nyckel som vrids om tyder inte på någon vidare djupsömn.. Jag försökte att somna om men det var inte lönt så jag gick upp och åt frukost strax efter kl 7. Jag har gått upp mellan kl 7-8 några mornar nu och det har vari väldigt skönt för jag har fått ca 8 h sömn och dessutom varit trött vid 22-tiden på kvällen. Det är trevligt att inte vända alltför mycket på dygnet.

Jag har precis installerat nya Explorer 7, det är ovant med flikar för mig men jag kände att det var dags med en uppgradering. Förändring förnöjer :) Det har en speciell RSS-knapp som man kan trycka på när man är inne på någon blogg tex. Sedan så säger den till mig när bloggen/sidan har uppdaterats. Jättebra!
Jag är lite nervös nu för from imorgon och en vecka framåt så kommer jag få reda på hur min intervju gick och om jag kommit vidare till nästa intervjuomgång. Jag känner mig väldigt nöjd med min insats på intervjun och utifrån den grupp jag satt i så borde jag med stor sannolikhet gå vidare. Vi var 6 st + 1 intervjuare (chefen på hela varuhuset!) och det var bara jag och en (äldre) kvinna som svarade på öppna frågor. De andra svarade bara på direkta frågor till dem och kom inte med några egna associationer eller inflikningar. Jag försökte att vara saklig och prata på så mycket som möjligt. Hon som intervjuade oss "höll med" mig och vi fick en bra dialog alla vi som pratade, jag kan inte vara annat än nöjd.
Nu få vi bara hålla tummarna att det räcker.

Februari verkar bli en av de intensivaste månaderna som jag har haft på länge. Apoteket rycker i mig från alla håll så nu ska jag jobba på både Vågen och Berguven varje dag under hela februari. Från ca kl 8 - ca 10 ska jag packa upp varor på Vågen, sedan ska jag vara på Berguven kl 10.30 och jobba där till ca 14-15. Dessutom så måste jag skriva färdigt de där hemtentorna som jag skjuter på. Psykoanalystentan ska vara färdig denna veckan. Det finns inget annat. 

Lite annat att se fram emot i februari:
Alla Hjärtans dag - lite mysigt är det allt..
17 februari ska jag och Babe gå och se på Färjestad - Modo, det ska bli jätteroligt!
Dessutom så drar Melodifestivalen igång nu på lördag. Ni får tycka vad ni vill om mig nu men jag tycker att det ska bli roligt. Det är tradition och underhållande. Sedan kan man säga ett och annat om musiken.. men that's not the point! Det ska bli mycket intressant att se vad Herr Christian Luuk gör av programledarrollen. Per Sinding Larsen ska ha en egen festivalblogg under hela detta jippot och det kan ske är roligt för dem som är intresserade. Men lite trist är det ju att SVT inte direkt är nyskapande när det gäller idéer...

59647-97


59647-98


Fascinerande...


Nu ska jag undersöka mina ögon. Jag återkommer!

fan!


Jag skrev nyss ett jättelångt inlägg här om allt mellan himmel och jord och så hade jag flera fönster öppna så skulle jag gå in på google och så öppnade jag fel fönster så allting som jag skrivit försvann.. Fanfanfan..

jaja, får se om jag orkar reparera skadan någon annan gång.. Klant.

i ärlightens namn


På begäran har jag nu ändrat min bakgrund eftersom den andra tydligen var så hemsk att det inte gick att läsa i min blogg.

(Hur länge denna bakgrund kommer att vara är oklart. Jag vet inte heller om även denna är så hemsk att min blogg blir oläslig men då må så vara.)

Upside Down



"Who's to say what's impossible?
Well, they forgot this world keeps spinnin'
And with each new day, I can feel a change in everything.
And as the surface breaks, reflections fade,
but in some ways they remain the same.
And as my mind begins to spread its wings,
there's no stopping curiosity.

I want to turn the whole thing upside down.
I'll find the things they say just can't be found.
I'll share this love I find with everyone.
We'll sing and dance to mother nature's songs.
I don't want this feeling to go away.

Who's to say I can't do everything?
Well, I can try.
And as I roll along I begin to find
Things aren't always just what they seem."

Jack Johnson - Upside Down

uppladdning nr. 2


Joanna Newsom spelar på China Teatern i Stockholm söndagen den 22 april! Det kanske vore värt att gå på? Biljetterna är till försäljning nu och kostar ynka 260 kr. (Go people! Go!) Iaf, jag har ju en födelsedag som närmar sig lite smått...

Dessutom så ska Anthony And the Johnsons spela i Dalhalla den 2 juni. Det är lite coolt.





Just nu är jag bortom nervös. Jag har ingen definition på mitt varande just nu. Jag känner mig dock mycket bättre nu än hur jag mådde igår. Nu är jag i någon sorts lugnet-före-stormen-bubbla. Fast det kommer ju inte bli någon storm.. Jag ska bara rocka. Exakt såhär blir jag innan muntliga framträdanden inför stora folksamlingar. Dem lyckas jag ju dock jättebra med, för jag vet att jag har förmågan att prata och att få folk att lyssna. Jag älskar att stå där framme, för jag vet att jag kan. Nervositeten nu ligger mest i att jag inte vet hur situationen kommer att vara. Att prata inför en folksamling ser alltid likadant ut, oavsett var du är; föreläsningssal, klassrum på SÄG, det där stora rummet som man kom till  genom att gå igenom estethålan... Bekanta miljöer - bekant beteende. Obekanta miljöer - möjligtvis ett obekant beteende? Antagligen inte, jag brukar ofta ha god självkontroll. Men just nu snurrar alla tankar med frågor om allt möjligt. 
Min enda förhoppning är att jag får sagt det jag känner att jag vill framföra. Sedan får de tycka vad de vill om mig. Bara jag ger mig själv en ärlig chans. Därpå ska allt komma ut på ett bra sätt också, de handlar inte bara om ordval utan även röstläge och den där glimten i ögat.  Jag hoppas att jag kan plocka fram det.
Jag ska lyssna på hoppig och glad musik påväg till intervjun. Slagsmålsklubben och Justice är givna. Här gäller det att pumpa upp glädjen, energin och adrenalinet.

Önska mig lycka till. Now it's showtime!

Humor på hög nivå.


Det var länge sedan, men jag älskar det fortfarande.


Captain

"respect my authority!"

Egg
"I am to be feared"

Bobs week in France pt. 2

Bobs week in France pt.3


Hultsfred 07


JUSTICE [fra] är klara för Hultsfred -07!!

"Justice är två attitydindränkta dansslynglar som skiter i allt och kör över sin publik med urbant smutsig metalhouse à la super-ep:n ”Waters of Nazareth”." (
rockparty.se)

Dessutom så får Småland påhälsning av ingen mindre än Ozzy Osbourne. Mer intressanta är kanske Wolfmother, Joy Denalane, Timbuktu och DAMN!, Salem al Fakir, Sebastian [fra], Asha Ali och Roxy Cottontail.

Kanske blir en festival i år trots allt..

uppladdning



Tänk att få ha en egen lägenhet att inreda! Att få pyssla om någonting som är bara mitt och för mig..
Men för att kunna nå dit så ska jag klara av några utmaningar. Den första är på torsdag. Ni får gärna hålla tummarna för mig! Oj vad jag ska vara bra. Jag ser målet framför mig, nu är jag på upploppet och det är bara att fokusera som in i *******. Jag ska klara av det! Det finns inget annat.

Jag har bestämt vad jag ska ha på mig, det är skönt, så slipper jag tänka på det. Det blir en grön blus från HM, mörkblå Acne jeans och läderskärp. Skor har jag inte bestämt än. Det beror lite på vädret. Eventuellt mina svarta stövlar om pappa kan putsa upp dem fint, annars blir det nog Gram 426 skorna som gäller. Om inte det blir konstigt.. Vi får se!

Anders tycker att jag ska locka mitt hår, men jag vet inte. Jag vill inte bli/känna mig för "stylad", det är risk att jag ger fel intryck då. Samtidigt så sa Anders när jag påpekade detta "problem": det vet ju inte de.
Det är verkligen sant. De vet ju inte hur mitt hår ser ut annars. Jag gillar verkligen när mitt hår är lockigt, hihi.. Det kanske tillochmed kan ge mig lite extra go. Vi får se.

Nu ska jag ta det första steget mot ett friskare hjärta och allt vad det innebär. Jag ska bestiga motionscykeln och cykla i 30 min. Wish me luck!


59647-93
(bild från
IKEA.se - lite mer färgklickar hade inte gjort något, men snyggt är det iaf)

Det vackraste porslinet kommer från svenska Mateus. Man vill verkligen ha ALLT!
Check it out!

59647-94
(bild från mateus.se)

59647-95
(bild från mateus.se - påskdukning?)


klippt ur pressen

"Carin Jämtin säger nej. Ulrica Mässing säger nej. Margot
Wallström vägrar lämna Bryssel. Kvar blir bara Mona Sahlin.
om hon är
socaildemokratins enda alternativ till partiledare,
så kan vi lika gärna hälsa hem."


Dala-Demokraten (Socialdemokratisk)

The Cobalt Bulk

Your Superhero Profile
                                      
Your Superhero Name is The Cobalt Bulk
Your Superpower is Witchcraft
Your Weakness is Spiders
Your Weapon is Your Flaming Rocket
Your Mode of Transportation is Pogo Stick
What's your Superhero Name?

ring till P1

Imorse när jag kom upp så lyssnade Pappa på P1.
Det var Täppas Fogelberg som var programledare och så ringde en
gammal tant som var 88 år och som var jätteupprörd för att man var
tvungen att vara sjuk för att få komma in på ett äldreboende.
Någonstans sa hon den klassiska frasen "det var bättre förr".

Teppas svar: "Framtiden var bättre förr."


doin' some stuff.


Igår var första dagen på över en vecka som jag kände mig riktigt pigg. Det var härligt!
Jag hade (har) en massa saker att läsa men min nyfunna energi användes på annat håll: bakning.
Först bakade jag en limpa, den blev enorm! Jag var jätterädd att den inte skulle vara färdig när jag väl tog ut den. Det är alltid lika spännande när man sakll skära första skivan. Dessutom så ska ju bröd svalna på galler innan man får skära i det, så det är inte direkt så att man kan ta in limpan i ugnen igen och grädda färdigt om den ej klar. Jag fick snällt vänta till kvällen och som tur var så var limpan alldeles perfekt!
Den är dock jättemaffig och mättande så en (tunn)skiva räcker väl. 
 
59647-91


När limpan var färdig insåg jag hur roligt det är att baka så då kom jag genast på vad jag skulle hitta på härnäst: bullar!
Åh, det var så roligt! Det var säkert över ett år sedan som jag bakade bullar men takterna sitter fortfarande i. Mamma tycker att mina bullar ser ut som "fina knutar som kvinnor hade i håret förr i tiden". Jag vet inte, jag gillar inte riktigt att sammanknippa mina bullar med hår, men jag är mäkta nöjd över resultatet! :D
De blev både goda och vackra. Jag bakade en längd också (nordöst på bilden). Den fick de av mig på Pappas jobb idag som uppmuntran för att de är duktiga och jobbar så bra. De jobbar dygnet runt nu för att försöka att få tillbaka elen till alla människor. Hoppas att min vetelängd kan få dem att känna sig lite värdefulla. Annars få de (oftast) bara höra massa skit när det blir sånt här väder och träden faller. Vi människor verkar inte kunna hantera det faktum att det finns en kraft som är större än oss och som kan påverka oss såpass. Det verkar som att allting ska fungera hela tiden, oavsett vad. Jag tror nog att vi ibland glömmer bort vår mänsklighet.
Vad finns det annars för förklaring till att folk ens ger sig ut i sånt här väder?
(Nu menar jag INTE att jag inte tycker synd om dem som inte har någon el, vars mat blir förstörd och som fryser. För det önskar jag dem verkligen inte. Men det är inte min "piont" i detta inlägg.)

Här är mina bullar:

59647-90

För alla er som undrar så är Sara hemma igen!! Vi vet inte vad det var för fel på henne men
antibiotika och utbajsning av något (som såg mycket konstigt ut) verkar ha gjort susen!
På måndag får jag reda på provsvaren av Smådjurskliniken. Vi får se om de visar något.
Hon har varit hemma och vilat sedan i lördags eftermiddag och idag var hon så pigg så
hon fick gå ut. Det blevhon jätteglad för så hon sprang några varv i trädgården =)
Nu hoppas jag att vi får lite frid här på gatan ett tag!

59647-92

plus och minus.


Idag fyller Mamma år och det har vi firat med sång och paket.
Hon blev jätteglad för allt så det var härligt att se.
Senare ska Anders komma hit och så ska vi laga lite god mat.
Det ska bli väldigt trevligt!

Mindre roligt är att Sara ligger på Djursjukhuset. Hon åt ingenting igår och
bara låg still i en fåtölj och sov. Det blev inget bättre under dagen och när
jag kommit hem från föreläsning och presentinhandlande så ringde jag
till Smådjurskliniken på Färjestad. Vi fick komma in med henne till kl 18.30.
Sara sa inte ett knyst i bilen, annars brukar hon 'prata' och skrika allt vad hon har.
I väntrummet satt det tre hundar som alla var före Sara. Sedan kom det en till
hund som hade några sorts attacker av något slag. Det verkade obehagligt.
Precis när de kom innanför dörren med den så började den att skälla
 (den har antagligen varit där förut pga. attackerna och visste att den inte gillade stället).
Den fick också gå in innan Sara. Vid ca 21.20 fick vi komma in med Sara. 
Då tog de tempen på henne och stackarn hade 40,1 graders feber.
Katters normala temp är 38-39 grader men det var ändå tydligen
väldigt högt med 40,1 feber iaf. Vid 22-tiden fick vi träffa en veterinär som var norska
och pratade därför roligt. Hon var väldigt trevlig. Hon undersökte Sara
och när hon klämde neråt bäckenbenet och njuren så 'morrade' Sara, hon tyckte
inte alls om det. Veterinären ville inte undersöka mer eftersom Sara verkade ha ont
så hon berättade vad vi nu skulel kunna göra för oss. Eftersom hon 
verkade ha ont nedåt ena njuren och så hög feber så kunde det vara en urinvägsinfektion
(som inte har blivit behandlad) och därav 'muterat' till att bli någon sorts
bäckebensinflammatin/infektion(!) som tydligen gör väldigt ont. 
Men utan prover så vet man ingenting så de ville lägga in henne. Hon skulle röntgas,
ta blodprov, ta urinprov, sättas i dropp (så hon får vätska och näring) och ges antibiotika.
De ska ringa oss idag för att meddela blodprovsresultatet.
 
Jag hoppas så att det är så mycket bättre med henne idag! Igår gick inte att känna igen henne alls.
Det känns jobbigt att ha lämnat iväg henne men självklart så vet jag ju att det är mycket
bättre för henne att vara där bland folk med kunskap. Hemma kan vi ju inte göra någonting.  
Jag hoppas att vi kanske kan få hälsa på henne idag iaf. Jag saknar henne, min lilla katt.
Det känns ganska så skönt ändå att mamma fyller år för då har vi något annat att fokusera på.
Telefonen ringer och det ska pysslas, det är bra. 

Min mage strejkar totalt idag. Jag är så orolig över Sara och magen verkar vara stället allt sånt
där känslomässigt sätter sig i. Jag är helt ihopkrupen. Dumma saker.
Men de dumma sakerna blir förhoppningsvis snart bra.
Men jag kanske ska gråta en liten skvätt först..

59647-9


BABE, I LIKE YOU.


Jag har hittat en fin t-shirt på sneakersnstuff. Den kanske jag ska köpa mig.
Eller så ska jag bara tänka att jag skulle kunna köpa den, om jag vill..

59647-87

59647-87



Jag är sjuk nu igen, det är så jävla trist. Jag vill verkligen inte mer nu. Det tar så fruktansvärt mycket energi av mig. När jag väl har byggt upp mig och känner att jag är på gång igen, så börjar nästa sjukperiod. Jag funderar mycket på om det är psykologist. Att min kropp automatiskt (med min hjälp) är inställd på detta skeende varje månad. Men jag kan inte för 5 öre identifiera någon som helst vinning på detta beteende. Uppmärksamhet? Ja. Men inte den sorten jag vill ha, medlidande kan jag leva utan. 
Jag kan dock erkänna att jag inte ger mig själv de bästa förutsättningarna för att bli mer motståndskraftig mot min sjukdom heller. Jag skulle behöva så mycket motion. Dessverre lyckas jag inte motivera mig själv, ensam.
Och det är galet hur "en frisk och sund kropp med mindre sjuka" inte blir/är motivation nog.



Den här bilden tog jag på julafton i Lillängen. 
Det är nog den vackraste bild jag tagit.. 

59647-89