många bäckar små...

59647-81

Tänd en stjärna - skänk en slant!

Nu kan du få en egen stjärna i jul - eller varför inte dela den med släkt och vänner. Ju fler som tänder ljus på stjärnan, desto starkare lyser den. Och det bästa av allt är att när du tänder en stjärna eller adderar ljus till en befintlig stjärna skänker du samtidigt 10 kr till BRIS, Barnens Rätt I Samhället, och deras viktiga arbete med att stödja de mest utsatta i samhället - barnen.


(Som tack får du Body Shops 50-klapp som sms direkt till din mobil. 50-klappen ger dig 50 kr rabatt när du handlar produkter för minst 300 kr i deras butiker (gäller tom 17/12, gäller ej vid köp av deras makeupservice eller presentkort)
The Body Shop Svenska AB täcker teleoperatörskostnaden för de första 10 000 sms’en så att ditt bidrag på 10 kr oavkortat går till BRIS.)


Våld i hemmet är en av vår tids största utmaningar när det kommer till mänskliga rättigheter. I en rapport som presenteras av UNICEF och The Body Shop International framkommer skrämmande fakta att 275 000 000 barn drabbas av våld hemma. Undersökningen som baseras på data framtagen av United Nation General´s Studies on Violence Against Children kartlägger hur situationen ser ut länder mellan länder. Detta är den första djupgående undersökningen av hur utbrett och vilken påverkan våld hemmet har på barn.


The Body Shop har sedan många år arbetat mot våld i hemmet i flertalet kampanjer över hela världen och med den globala rapporten och den talande statistiken om alla de miljoner barn som utsätts för våld, hoppas man att kraftiga åtgärder genomförs. Det våld som sker hemma är särskilt allvarligt för det utövas av någon närstående och pågår ofta under lång tid. Skadorna som uppstår påverkar den fysiska, sociala och känslomässiga utvecklingen. Förutom de fysiska skadorna så kan framtida problem som koncentrationssvårigheter i skolan, problem med sociala kontakter eller destruktiva beteende uppkomma.



Jag har tänt en stjärna under namnet Orangi. Leta hemskt gärna reda på den och bidra, detta kan ni göra här
http://www.thebodyshop.se/jul/ 
Se så, iväg med er! Annars får ni inga julklappar!! Dammit >_<

Tack alla!

Snääälla Tomten?

Du kommer i olika former och storlekar.. Jag struntar fullständigt i vilken, bara jag får dig!
Vi möts anatgligen inte till jul, men banne mig, nästa gång jag lämnar Svearikets gränser då är du min!

59647-8059647-7959647-7859647-77

Jag kan också faktiskt, hihi!


1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn't make sense.


Will it be ok?   This Old Road - Kris Kristofferson

How are you feeling today?
   Swing Swing - The All-American Rejects (hehe, fanns DOM där? O_o)

How do your friends see you? 
 Bring It - Solufly (really?)

Will you get married? 
 Olympic - Milleincolin (verkar jobbigt att gifta sig var 4:e år..)

What is your best friend's theme song? 
 What You Waiting For - Gwen Stefani

What is the story of your life?
   Såpbubblor - Snook

What was high school like? 
 Dagsmeja - Pluxus

How can you get ahead in life?
   Sad Statue - System of A Down (hm...?)

What is the best thing about your friends?
   Lose My Breath - Destiny's Child

What is tonight going to be like?
   Privelege - Incubus (haha, och på vilket sätt då?)

What is in store for this weekend?
   Bubble Pop Electric - Gwen Stefani (det låter glatt!)

What song describes you?
   99 problems - Jay-Z  (haha, skräll. jag har iaf min bitch! så det så!)

To describe your grandparents?
   I was a Kaleidoscope - Death Cab for Cutie

How is your life going?
   Gravity - A Perfect Circle

What song will they play at your funeral?
   The Days of Our Lives - The Blue Nile ("an ordinary miracle is all we really need. an ordinary miracle you and me")

How does the world see you?
   Under Control - The Strokes

Will you have a happy life? 
 Love Long - kings of Convenience

What do your friends really think of
you?   Justice - Promoe

Do people secretly lust after you?
   Common Around Here - Jenny Wilson

How can I make myself happy? 
 Circle - Slipknot 

What should you do with your life? 
 Flashdance - Deep Dish (what?)

Will you ever have children?   Happy Happy - The Lovekevins

något roligt.


Jag klarade tentan!!! Wiiee :D

59647-76

distraction

Störiga medelålders kvinnfolk som sitter två vid en dator(den brevid mig) och kollar efter "swimwear" från England. Dessutom pratar de skånska, högt. My god. Det kommer mer av dem och de är överallt.
Alla människor har sin plats.. lalalalala...
Jag som kom igång så bra med mitt analyserande av American History X. Ingroups, outgroups, attraktivitetsteorier..

"kvinna1: oj, vad billig den var!
kvinna2: vad multiplicerar du det med?
kvinna1: med 15
kvinna 2: vad blir det då?
kvinna1: det blir runt 500 kr.
kvinna2: jaha, men om du multiplicerar med 8 då? dollar?
kvinna1: Jo... men det är ju pund.."

Min ipod får bli min räddning.

något gammalt, något nytt.


Jag gick in på lunastorm nyss. Ett ställe jag extremt sällan tittar in till nu för tiden. Jag hittade dock ett dagboksinlägg som jag skrev för ganska så precis två år sedan. Jag minns så väl när jag skrev det och vad jag kände. Det är konstigt det där, att se tillbaka på sig själv. Men jag är stolt över vad jag skrev och tänkte då. Jag känner fortfarande igen mig och det betyder mer för mig än vad jag någonsin kunnat ana. 


attityd.
Mån 6 dec 2004 16:53
Full av attityd. Full av tankar.

Vad är attityd?
Min söta lilla synonymordbok säger: inställning, hållning, ståndpunkt, synsätt, förhållningssätt; pose, kroppsställning, ställning.

Ja, så är det! Precis så är det. Jag vet vem jag är, jag vet vart jag är, jag är medveten om vad jag gör och jag vet vad jag vill.

Det är coolt egentligen, vad människor kan åstadkomma. Både med sig själv och hos andra. Jag slutar aldrig att fascineras. Sluta aldrig att fascinera mig!!! Överraska mig, överrumpla mig, hata mig, älska mig, säg emot mig, lyssna på mig! Gör vad ni vill med mig!!

Bara ni inte börjar tycka att jag är lika med noll. Jag vill aldrig vara på noll. Jag är hellre på minus hos någon än på enbart plusminus noll, för då har jag inte påverkat.

För allt du hatar hos dig själv - förlåt dig själv.
För allt du skäms över.
För allt du är stolt över.
För allt du vill dölja.
För allt du vill visa upp.
För allt som inte blev som det skulle.
För allt du är.
För allt du vill vara.

Förlåt dig själv. 
 (- Jonas Gardell)


Jag ska fan mig göra något bra av mitt liv. Det lovar jag er allihop.
För jag vet att jag kan.

”You may say I’m a dreamer, but I’m not the only one. I hope someday you’ll join us.”

Det är min tur nu. Tillsammans med er!

Lilla Sara!


Igår när jag slutat prata med Anders i telefonen så gick jag ned i källaren för att hälsa på Sara som låg platt på rygg framför vår braskamin. Hon var supergo och härlig och lät mig för ovanlighetens skull klappa och gosa med henne. Plötsligt ser jag det! Ett ca 5-6 cm långt skärsår där höger framben övergår till kropp. Det var blod och sårvätskigt och alldeles "håligt" och gick långt in i kroppen (jag vågade inte peta alltför mycket). Det var inte direkt ett sånt sår man får när man råkar att skära sig på ett papper..

Jag fick panik och ringde till pappa, som var på tågstationen och hämtade mamma. Vi kom överrens om att jag skulle ringa djursjukhuset, vilket jag gjorde. Telefonsvarare, men jag fick uppgift om en jourtelefon som jag kunde ringa vid akuta ärenden. Jag tyckte att Sara absolut var ett akut ärende så när mamma och pappa kom hem och sett såret så ringde jag. Jag pratade med en snäll sköterska(heter det så när det är en djursköterska?) och hon sa att om vi ville komma så gick det bra om ca 30 min. Vi fick vänta tills imorgon men eftersom det såg konstigt ut och vätskade så bedömde vi att det är bättre att någon tittar på det så fort som möjligt, som är kunnig, än att det ska bli infekterat och ännu värre för Sara.
In med Sara i buren( vilket inte var populärt) och sedan vidare till Färjestad.
Där öppnade en kvinna som satt i väntrummet för hennes katt var på operation.
I sin kattlåda hade hon en 2 dagar(!) gammal kattunge som jag fick träffa. Superliten. Den kunde inte se något än och bara kravlade.
Sara var sur och otålig och jag kan förstå henne. Tillslut vid ca 21-tiden fick vi komma in och träffa veterinär Marita. Hon vägde, klämde och tittade på Sara - överallt utom på såret, för då fräste Sara. Dessutom konstaterades, ännu en gång, att Sara är en lite överviktig katt. Hon väger 5,5 kg och bör gå ned 1 kg. Detta kilot motsvarar 17 kg (!!) på en människa. Ojojoj.. Så mycket man får lära sig. Till sommaren räknar vi med att detta kilo har försvunnit.
Över till den egentliga anledningen till att vi var där. Såret gick inte att titta på för Sara så veterinären gav Sara nakos. Hon blev vimsig, spydde 2 ggr och somnade tillslut. Stackars Sara.
Sedan tog Marita med henne till operationssalen och ca 40 min och 2 cheeseburgare senare fick vi träffa en sydd och sövd Sara med halskrage. 6 stygn har den lilla tjejen fått!
Marita sa att det ändå var ett "fint" skärsår som hade varit rent och inte alls såg infekterat ut. Hon trodde att Sara antagligen hade hakat i någonting när hon skulle hoppa ned från något. I vilket fall som helst så har jag strängt förbjudit Sara att någonsin gå dit igen.
Vi fick med oss ett recept på lite antibiotika till henne som pappa ska hämta ut idag. Det tog ca 1 h för Sara att bli vid medvetande igen. Hon gick konstigt och var vimsig. Halskragen var inte alls populär och den är då sannerligen inte populär idag heller.

När jag gick och la mig sent inatt så konstaterade jag att det var väldigt kallt i mitt rum men att elementet antagligen bara vilde eller något.. Strax innan kl 7 öppnar pappa dörren till mitt rum och säger: "VAD KALLT DU HAR!" Plötsligt kände jag hur tät jag var i ena näsborren och ja, det var faktiskt kallt..  Pappa gick fram till elementet och sparkade till min telefon på vägen. Sedan gick han och tände och började att grejsa med elementet. Jag sa åt honom att lägga på telefonluren underifrån täcket. Det var et konstigt sätt att vakna för mig och det enda han ville var egentligen att öppna dörren så att jag kunde höra hans och mammas diskussion i hallen om Sara. Haha, han är rolig min pappa. När jag nu var vaken var det lika bra att gå upp.

Letade reda på Sara som var sur och förvirrad. Hon får inte gå ut på 14 dagar nu tills vi har varit på återbesök. Hur det ska gå är ett mysterium för mig. Hon går in i saker med kragen och då flyttar hon inte på huvudet för att kunna gå förbi utan hon blir bara helt still och sätter sig ned och börjar att stirra rakt fram. Det är som att hon inte förstår att hon kan fortsätta. Hon får nästan något sorts apatiskt i blicken..
Jag tycker så himla synd om henne! Hoppas att hon ändå kan anpassa sig ganska så snabbt, det har ju inte ens gått ett dygn än. När jag fått henne att sluta att stirra på de dörrar vi har i huset så lyckades jag att mata henne och sedan drack hon duktigt upp sitt vatten. Både ifrån glaset i köket och badkaret. Hoppas att hon blev glad att det. Nu ligger hon däckad i fåtöjden i källaren Hoppas att hon drömmer lyckliga drömmar!

Nu ska jag gå ner och se hur hon har det. Godmorgon!

59647-7159647-7259647-7359647-7459647-75

Hello Saferide - The Quiz. Hihi, underbara låt..


"You look nice alright
and I like the way you nod after everything I say
like it actually means something
to you

And I like your record collection
Townes and Jens with a hint of Rickie Lee
And you’ve cleaned up the bathroom, made a really nice soup
but a bit too much sci-fi in your shelf with DVD’s


There are things you need to know about me
I’m weak right now, so weak right now
I need proof before I dare to open this heart
so I prepared a quiz for you


Would you freak out if I said i liked you?
Do you walk the line?
Is your IQ higher than your neighbour’s?
And is it very much higher than mine?


Can you sleep when I grind my teeth?
Do you look away if I slob when I eat?
Will you let me be myself?
Can you at all times wear socks, because I’m still scared of feet?


And if I’d fall, would you pick me up?
And if I’d fall, would you pick me up?


Do you talk in the middle of Seinfeld?
Do you read more than two books a month?
Do you get racist or sexist when you’ve had a few?
Is it fine if I make more money than you?


Have you slept with any people I work with?
Is there anyone you’d rather wish I’d be?
Do you still keep pictures of old girlfriends?
Are they prettier than me?


And if I’d fall, would you pick me up?
If I’d fall, would you pick me up?"

lyssna om ni vill..
http://www.myspace.com/saferide


sextiosju båtar?


http://www.blocket.se/vi/9880676.htm?ca=11_s

heltklart roligast idag!!
...

Alicia | tre djupa andetag.. säger:

sextiosju båtar

sofia |mono säger:

ja men det är precis så många jag behöver ju

sofia |mono säger:

eh de ser flytbara ut

:D


en sakta nedbrytning


Idag är jag den mest värdelösa som du har sett på denna jord.

Jag vet att det inte är så, men det KÄNNS så. Och hur tar man bort en känsla?

handlahandlahandlahandla

Igår provade jag de jättefina stövlarna med kilklack som jag har tittat på i flera veckor nu. De passade. Åh, så fina de är! Men är det verkligen jag? Skulle JAG gå runt i dem? Vad ska jag ha på mig till dem? De kostar dessutom 1.200 kr så det är inte direkt så att jag "bara" kan köpa dem heller..

Ojoj..

Dessutom fick jag nya Elle idag och den var full av inspiration! Bla. på julklappsfronten.. Har kommit på ytterligare tre julklappar till Sofia, två till Anders, tusen till mig själv (nej, inte riktigt..), och eventuellt potentiella till Mamma & Pappa, Lena & Håkan, och Perra & Camila.. Men vad svårt det är! Hittar mycket roligt på internet, men jag är något tveksam till att köpa saker till andra på internet. Jag vill kunna se och känna på sakerna. Så att jag vet att de är bra och inte sjabbiga på något sätt.. Men de är ju himlans fina på bilderna..

Jag blir förvirrad.
 
Dessutom så har jag god lust att köpa att som finns i Panduro Hobby-butiken och sänga in mig någonstans med folk och låta kreativiteten flöda. Men oj vad pyssling är dyrt.. Jag hoppas att jag någongång har jättemycket pysselpengar. Att ha pysselpengar och roliga barn vid sin sida vore det ultimata, någongång, kanske. Jag ska inte bli en sån mamma som säger åt sina barn att sluta leka med limmet. Att dra av torkat lim från sina fingrar måste väl vara något av det roligaste som finns? Iiih. Jag tänker göra det med dem. Man skulle ha ett pyssel/lekrum av något slag... Som är jättefärgglatt och roligt!  

Nu ska jag äta. Sedan ska jag gruparbeta mig med the punks med ett grupparbete som går ut på att gå ut i samhället och bryta emot normer. Tjihoo!




på tal om mat...

Hur snygg blir inte maten med den här pastan?
Zetas nya Spaghetti Neri.
Vart den svarta färgen kommer ifrån? Bläck, från bläckfiskar.


pasta

så var det grupp- och socialpsykologi på schemat...

We construct our social reality

"We human have an irresistible urge to explain behavior, to attribute it to some cause, and therefore to make it seem orderly, predictable, and controllable. You and I may react differently to similar situations because we think differently. How we react to a friend's insult depends on whether we attribute it to hostility or to a bad day.
    In a way, we are all intuitive scientists. We explain people's behavior, usually with enough speed and accuracy to suit our daily needs. When someone's behavior is consistent and distinctive, we attribute their behavior to their personality. For example, if you observe someone who makes repeated snide comments, you may infer tha person has a nasty disposition, and then you might try to avoid the person.
    Our beliefs about ourselves also matter. Do we have an optimistic outlook? Do we see ourselves as in control of things? Do we view ourselves as relatively superior or inferior? Our answers influence our emotions and actions. How we construe the world, and ourselves, matters."
 
....

One big question in social psychology:

How Much of Our Social World Is Just in Our Heads?

"
As we will see, people who expect a professor's child to be bright, an attractive person to be warm, or a rival to be uncooperative also often get what they expect. Smile broadly at each person as you cross campus and the return smiles will make your school seem very friendly. Social beliefs can be similarly self-fulfilling. Others may prejudge us in ways that influence our reactions. For example, someone might construe your shyness as unfrieldliness, snub you - leading you to bad-mouth the person, thereby confirming his/her suspicion of your "antagonism"."



Vilken underbar guldgruva för mig! : )
Analysera mera?


jag är lycklig hela långa veckan ut!


Nu har jag överlevt ännu en av mina feberattacker, även om det blev sjukhusvistelse den här gången. Det vara bara för att de skulle få titta på mig när jag mådde dåligt. Så att även de fick uppleva min sjukdom fysiskt. Nu ska jag prova kortison och se om det hjälper. Sjukdomen som de tror att jag har heter PFAPA -Periodisk feber aftös stomatit, faryngit och adenit. Vet inte om ni blir något klokare på det..
I alla fall så har de fått lyckade resultat vid borttagning av halsmandlarna på några studerade barn som också haft denna sjukdom. Så det kanske blir nästa steg för mig. Jag förlorar ju inget på att prova i alla fall. Vi får se hur allt utvecklar sig...
 
Självfallet så blev jag sjuk sex dagar innan tentan och det blev ungefär 2 st genomläsningar av mina anteckningar på den tiden. Så mina förväntningar på mig själv att prastera bra på tentan var väl lika med noll. Dock upplevde jag mig förvånnsvärt lugn. Jag kände att det som händer händer och klarar jag det inte den här gången så kommer det ett omprov, mer är det inte.
Döm då av min förvåning att JAG TROR ATT JAG KLARADE AV TENTAN!! : ) Hihi, det var längesedan som jag var så otroligt lycklig över mig själv som jag var ca kl 12.30 i tisdags. Jag svarade på alla frågor (även om jag vet att jag inte kunde alla svaren), men det var många frågor som jag visste att jag kunde också! Det är bara svårt att veta vad de vill att man ska skriva. Skrev jag fö mycket/lite? osv.. Det bästa är dock att det kändes BRA! Är det här inte en klarad tenta så vet jag inte vad jag gör. (Undrar när jag får reda på resultatet?) Hihi, wiiee. 

Nu börjar så sakteliga julkänslorna att sprida sig i kroppen min.. Jag gillar den här tiden på året. När jag liksom accepterat att det är mörkt och kallt och att det är okej i alla fall. Då brukar jag må riktigt riktigt bra. Det är ungefär som när man känner att våren börjar att komma, fast tvärtom, och en helt annan sorts acceptans :)
Jag vet inte rikgit om det är lite tidigt att börja kolla på julklappar. Det kan ju komma in (ännu)roligare grejer snart. Då kanske jag måste köpa dem med, även om jag redna köpt nu.. Så det mest skonsamma för min ekonomi vore att avvakta lite, lite. Kunde dock inte riktigt hålla mig idag så årets första julklapp är inhandlad! Den lyckliga är Sofia ^_^ Det finns även uttittade julklappar till Madde, Suss, Babe och Rebecka. Eventuellt också Line. (Kommer du hem till jul Linnéa?) 
På tal om julklappar så är det även Fars Dag på söndag den 12 november. Baka kaka? 
Jag har även börjat att fundera ut lite egna julklappsönskningar. Det är dock svårt..
Vad behöver jag? vs. Vad vill jag ha?  

De här sakerna gillar jag jättemycket:

                                

59647-6959647-68

De tror jag att jag både behöver och vill ha, hihi :)

Om ni vill kolla in lite mer roliga saker så rekomenderar jag www.favoritsaker.se och/eller www.bluebox.se

Take care beloved ones!